the-european-flame-nl
  • Welkom
  • Klaar? Start!
  • Instrumenten en activiteiten
  • De Europese Vlam
  • Encora Talen
  • BVNT2
Picture
Over de BVNT2

Ieder vak heeft een beroepsvereniging en een erkend diploma. 

NT2, met een groot werkveld in de beroeps- en volwasseneneducatie en in het voortgezet onderwijs, had dat lange tijd niet. Dat is echter veranderd op 28 januari 2003 toen de Nederlands-Vlaamse beroepsvereniging van docenten NT2 werd opgericht.

Waar wil de beroepsvereniging zich mee bezig houden?


Informatie-uitwisseling
Een website met informatie, publicaties in LES en andere vakbladen, een archief, onderlinge informatie-uitwisseling (lesideeën, lesmateriaal) op 'virtuele ontmoetingsplaatsen', een discussieplatform, studiewerkgroepen rond bepaalde actuele thema's, attenderen op nieuwe publicaties en lesmateriaal en zo verder. 

Belangenbehartiging
opstellen van kwalificaties voor NT2-docenten, registratie als erkend docent, fungeren als aanspreekpunt en gesprekspartner van politiek en overheidsinstanties, als trefpunt voor docenten, afnemers (cursisten / studenten) en instellingen, als belangenbehartiger van het NT2 vakgebied. 

Deskundigheidsbevordering
Ondersteuning bij scholings- en ontwikkelingsvragen, visie-ontwikkeling, NT2-(na)scholingsaanbod in kaart brengen, studiedagen en NT2-conferentie (mede) organiseren, studiereizen, uitwisselingen, collega's informeren over recent onderzoek. 

Werkgroepen


De vereniging kent een groot aantal actieve leden. Een deel daarvan heeft de krachten gebundeld in werkgroepen rond thema’s die actueel zijn of waar zij specifieke deskundigheid in hebben. Leden kunnen zich altijd aansluiten bij een werkgroep of het initiatief nemen tot een nieuwe werkgroep. De vereniging probeert in alle werkgroepen zowel leden uit Vlaanderen als Nederland te krijgen.

De werkgroep Autonoom Woordenschat Leren bestaat uit een kerngroep van leden die actief meewerkten aan het project The European Flame. Zij namen deel aan de internationale vergaderingen, organiseerden zelf een meeting in Amsterdam en voerden tal van opdrachten uit in het kader van het project: literatuurstudie, opstellen en afnemen van enquêtes, mee schrijven aan de website en de digitale training, organiseren van piloottrainingen. Verder zorgt de werkgroep ook voor de disseminatie van de resultaten via de informatiekanalen van de beroepsvereniging (website, nieuwsbrief, conferentie, studiedagen) en via de publicatie van artikels over autonoom woordenschat leren en het project in de vakbladen. Meer informatie over de verschillende werkgroepen van onze vereniging vindt u hier.


Contact

Voor meer informatie over onze organisatie en ons werk in dit project, neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier:

Indienen
Powered by Create your own unique website with customizable templates.